Епидемиологично проучване на 425 лица е било извършено в рамките на миналата седмица, обявиха от Здравната инспекция в Смолян. Издадени са 386 предписания, 95 на потвърдените положителни случаи и 335 на контактни лица. Издадено е предписание с последваща заповед за спиране на цех за производство на играчки в  Доспат за срок от 14 дни, считано от 8 юни. Дадени са предписания за противоепидемични мерки на две превозвачески фирми, които са свързани с този цех и са осигурявали транспорта на работниците. Издадено е предписание и за засилени противоепидемични мерки и пълна дезинфекция на помещенията на фирмата за производство на плетива. Издадени са предписания на 10 лечебни заведения на извънболнична медицинска помощ в общините Доспат, Борино и Девин за провеждане на задължителни противоепидемични мерки, свързани с недопускане струпване на пациенти пред кабинетите, за носене на маски, осигуряване на дезинфектанти. На общопрактикуващите лекари в община Доспат е издадено предписание за прекратяване на задължителните консултации и имунизации. Няма констатирани нарушения при 18 проверки в лечебни заведения за болнична медицинска помощ и три проверки на лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ по отношение на изпълняването на противоепидемичните мерки. Медицинските специалисти на РЗИ проследяват десет карантинирани лица, които нямат общопрактикуващ лекар. Отговорено е на над 100 запитвания по телефона и са проверени два сигнала във връзка с епидемичната ситуация.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I