От Източните Родопи ли тръгва снабдяването със синтетична дрога на Южна България? На този въпрос ще отговори разследването след мащабната акция срещу разпространението на наркотици в Пловдивско, при която бе арестуван кърджалиец по обвинение за “основен снабдител“.
40-годишният мъж от Кърджали, с прякор Монката, е задържан за наркоразпространение. Съдът в Пловдив постанови спрямо него най-тежката мярка за неотклонение-„задържане под стража“.
Акцията по разплитане на схемата стартира на 3 юни.
Двама мъже и една жена са задържани в хода на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението. Лек автомобил с марка „Хюндай“ е спрян за проверка на кръстовището на бул. „Асеновградско шосе“ и бул. „Цар Симеон“. В превозното средство, пътували трима души: водачът- 39-годишен пловдивчанин и двамата му спътници- 34-годишен мъж и 22-годишно момиче, а при последвал личен обиск от лицата са иззети високорискови наркотични вещества. В хода на неотложност последвало претърсване на адреси в Пловдив и Асеновград, където са открити и иззети 20,11 гр амфетамин, над 37 грама метамфетамин под формата на кристали,  над 4 700  таблетки екстази, марихуана с тегло 11,43 грама и електронна везна със следи от амфетамин и марихуана по нея. В хода на извършените оперативно- издирвателни мероприятия е установено, че наркотикът е придобит от 26-годишен мъж, живущ на територията на Асеновград, който е задържан в рамките на същия ден. Заедно с него са установени 42-годишна жена и сина й, които са подпомагали асеновградчанина в престъпната дейност. От различни адреси в Асеновград са иззети таблетки екстази с общо тегло над 1,5 кг, 886 гр. амфетамин и везна със следи. При последвалите процесуално- следствени действия е установен и задържан и снабдителя, взел участие в схемата, 40-годишният с прякор Монката.
Мъжът е с богато криминално досие. Лежал е в затвора, арестуван е няколко пъти.
Преди години той бе задържан при сделка за покупка на седем автомата „Калашников“.
На снимката: Задържаната дрога, снимка: ОД на МВР Пловдив
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I