По колко пъти псувате на ден? Не само зад волана, а по принцип?
С абсолютна сигурност никой не си води статистика. Псувнята е като нашенско фън шуй. Освобождава душата от нечистотиите. Изкарва ги навън. Подредба на същността. Кратка ревизия на рафтовете отвътре, на скриновете, на най-съкровеното.
Не че хвалим псувнята, но тя е с особен вид поведение у нашенеца. Както порното е софт изпълнение на мечтана изневяра, така и тя е с пожелателен характер.
Освобождаващ ефект на застоели и недотам чисти щения.
Но пък със съществен смисъл в битието.
Колко пъти псувахте по време на извънредното положение?
При всяко прекъсване на програмата, при всеки брифинг. Не ни се мисли. Пренареждане на планове и програми заради мерки и правила. И псувни за вируса, за майката му и бабите му, за смисъла му.

Пражкото гробище

„Казват, че на земята живеят повече от един милиард души. То и сега храната е малко, да си представим ако станем повече. Значи трябва на населението да му се пусне кръвчица. Е, да, има разни работи като епидемии, самоубийства, смъртни присъди, някои още се дуелират, на други пък им харесва да препускат през гори и поля, докато не си счупят врата… Но това не е достатъчно. Войните са най-ефикасният и най-естествен начин да се намери отдушник на напрежението и да се забави нарастването на броя на човешките същества“.
Така разсъждава един герой на Умберто Еко в „Пражкото гробище“. Размисли, датирани от средата на 19 век.
Не е като да не е минавало през мозъчните гънки на много, много хора.
Какво се случва в главите на световния „елит“ само можем да гадаем. Какво всъщност е елит? Та един родопчанин цял живот повтаряше, че той е еди кой си, а ти кой си? Пули очи, избълва алкохолни пари и в неистовото си желания да вземе превес в живота хвърля слюнки към околните. Стига да ги уцели. Кротък кат` агне, подивял като коч при алкохол.
Та такива из нашенско с лопата да ги ринеш. И безсмъртни като 55-градусова ракия.

Яко ще измрем

Това беше логичният завършек на извънредното положение в страната. Точката, предшествана от камиони, трупове, чували, морги.
Рече тъй генералът и стана да си ходи. Къде? В преоборудваната по време на епидемията, дето я нямаше, болница.
Някои умират, някои по-късно, но борците за блага-най-последни.

Кофти

Кофти положение. Само дето не ни напсува, че не сме измрели навреме, а сега трябва да доказва теорията си. Някак с огорчение прозвуча гласът му. Обидено. На целия народ, че не му повярва. Въпреки плюскането, подрипването, парите от хората за болниците.
Но пък към него що поток от фън шуй се понесе!

Всеобщото измиране

Всеобщото измиране не е проблем на пагоните. Освен ако не са във време на война. Но дори и тогава не е в техните компетенции. Човек се ражда с единственото предопределение - един ден да напусне тази земя. Със или без вируси. Пагонът обаче иска да е „яко“. Чак пък толкова да форсира нещата, няма как да стане. Със сигурност обаче си изгуби президентския пост, ако изобщо си го е мечтал. Не че и има кой да го издигне. Ама едни „мисирки“ повдигнаха тази тема още при първия му, почти,  просълзен монолог по историята за измирането.

Народът

Народът се възхити. И почти просълзи. Последва нахлуване в ефира, главите, битието и лекото изнервяне. Президентският пост почна да се срива.
Когато не можеш да седнеш на пейка в парка заради вирус изотзаде, няма как да е другояче.
Преди това въздухът бе вреден. Какво ли не. Само брифингите бяха здравословни.
Нормално бе генералът, барабар всички останали проф., доц. и т.н., да се окъпят във фън шуй пожеланията на нашенци.
„Що ни правихте на маймуни, бе?“, последва най-нормалният въпрос.
Защото трябваха да влязат едни пари от Европа?!
В момента вирусът ни праска с „200 у дупарата“, както рече един глас в един запис. Ама, преди бе жестоко, когато заразените бяха 4 на ден.

Майната му

Народът ни е толкова фън шуй настроен, че след едно „Майната му!“, е готов да забрави всичко. „Е*и му майката!“ и всичко отминава. Общество, което бяга от проблемите чрез псувни. Отказ от отговорност с прастарото „Всички са маскари“. Ами такива са, щото псувнята изтрива паметта. Няма възмездие защото псувнята е решила това.
И докато това е така, утре ще чуете от някакъв глас „тъпи български пу*ки“.
Метнете едно фън шуй и тогава и си останете само „пу*ки“. Псувнята лекува дори вагинален дискомфорт.
Жельо МИХОВ, 24smolian.com
На снимките:
-Пещера Утробата, идентифициран от древните като женски полов орган
- „Порше“-то на тротоара, яко псуване


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I