Юристи в Родопите се натискат да влязат в бъдещия политически проект на отстранения от ГЕРБ Цветан Цветанов. Става въпрос за бивши членове на управляващата партия и гравитиращи около всеки нов политически субект в страната.
Един от тях бе неизменна част от предизборните листи на местната структура на партията в Смолян, а след това премина в опозиция, след като му бе отказан апетитен общински пост. Другият пък бе в дружество, в което се опита да продаде общинско имущество.
Припомняме, че бившата „дясна ръка“ на Бойко Борисов започна сондажи в Смолянско още преди месеци. Той е тествал „твърдите ядра“ на ГЕРБ, които се ползваха най-много от протекцията му през годините.
Бъдещият проект набира постепенно скорост, както и съмишленици.
През уикенда най-приближеният до Цветанов, и негови хора, отново са били в региона и са провели разговори със „самопредлагащи“ се за „силни хора“ във все още несъществуващата партия, посочиха близки до бившия зам.-председател на ГЕРБ. Като аргументи пък били посочени „силни стари позиции“ сред електората.
След разговорите обаче, както „дясната му ръка“, така и самият Цветанов, не били склонни да се доверят на ренегати, водени единствено от постови амбиции, с които да поставят на „трупчета“ проекта още в самото му начало.
Според приближени, от старите лица ще се търсят единствено кметове в периферни общини, спечелили доверието на Цветанов през годините, което пък предопредели изливане на милиони от държавата в малките общински центрове.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I