Съветът: Пазете платежните, проверявайте в КАТ!

Не можеш да си подмениш личните документи, ако не си платиш дължимите глоби на пътя. Възможно е обаче и да се бръкнеш в джоба заради чужди грехове. Системата между институциите дава и грешки, убедена е потърпевша родопчанка, която натовари нервите си до крайна степен в рамките на 4 часа, за да докаже, че няма задължения пред органите на реда.
Оказва се, че навсякъде в системата фигурира неплатена глоба, издадена на пътя.
„Опитах да си подменя личната карта в паспортната служба в Смолян. Казаха ми, че имам да плащам два фиша, издадени ми в един и същи ден. Става въпрос за нарушение на пътя от миналия ноември. То обаче е платено, още същия ден. Но не, системата твърди друго“, разказа премеждията си за 24smolian.com жителката на Смолян.
В Паспортна й приемат документите за нова лична карта, но така и не й обясняват колко трябва да плати и защо. Младата жена излиза от сградата и спира първия полицейски патрул на пътя.
„Униформените дори бяха малко смутени. Досега не бе ги спирал гражданин, който да иска да проверят в системата дали има нещо за плащане“, казва жената. Оказва се, че фиш има.
„Бяха много любезни. Но ме насочиха към Районното. Там също срещнах разбиране от служителите. На гишето се оказа, че нямам нищо за плащане. Фишът, който фигурира в системата, е издаден на друго лице. Грешна цифра обаче го праща на мое име. В крайна сметка всичко се оправи, но с цената на една сага, продължила около 4 часа“, разказа жената. Съветът й пък е: Пазете си фишовете и платежните. Плащайте глобите на постерминала в КАТ, през банки може и да не бъде отчетено.
За проблеми със системата сигнализират и други водачи в Родопите. Някои обаче не пазят документите за извършено плащане. В същото време проверки за неплатени глоби вече се извършват на граничните пунктове. От МВР съветват хората да провереват за издадени глоби преди да тръгнат зад граница.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I