От понеделник, 15 юни, Гърция отваря за влизане без карантина само границата с България. Днес и утре все още важи 7-дневната карантина.
От 15-ти Гърция отваря границите си за туристи от 29 страни.
Пътниците от няколко европейски страни с висок праг на заболеваемост ще се тестват задължително на летището при пристигане. Министерството на здравеопазването съобщава за мащабна подготовка на островите за сигурност за туристите.
Гърция отваря от понеделник само сухопътната граница с България, съобщават гръцките медии. Влизане от Албания и Северна Македония е възможно само при извънредни случаи, но не и за туристи. Под забрана остава преминаването на границата с Турция.
Това съобщи министърът на туризма Харис Теохарис в телевизионно изявление по повод старта на туристическия сезон.
От понеделник международни полети ще посрещат летищата в Атина и Солун. Туристите с полети от Испания, Холандия и Италия ще се тестват за коронавирус. При положителна проба задължителна е 14-дневна карантина.
Пътуващите през "Маказа" за Гърция българи споделят, че в разговорите си с полицаи не са получавали категоричен отговор, дали от 15-ти отпада карантината. Те очаквали указания в неделя.
Премиерът Мицотакис ще обяви днес старта на туристическия сезон с изявление от остров Санторини.
В групата във Фейсбук ГКПП Маказа - трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα) правят важно уточнение: На ГКПП "Маказа" не работи система за проверка на водачи на МПС дали имат неплатени глоби!

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I