Две богослужения ще отслужи архимандрит Висарион – на Петдесетница и на Свети Дух, съобщиха от Архиерейското наместничество в Смолян.
На Кръстова гора в неделя и в църквата „Св. Дух“ в Смолян в понеделник той ще възглави богослуженията за прослава на двата празника, свързани със славното слизане на Светия Дух върху апостолите-ученици на Христос във вид на огнени езици, за да тръгнат по света и да преподават вярно Божието слово.
Негово Високопреподобие архимандрит Висарион на 7 юни /неделя/ от 9 часа в манастирския храм „Покров на св. Богородица“ на Кръстова гора ще отслужи светата божествена Литургия заедно с отец Иван Марински от катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян.
На 8 юни /понеделник/ също от 9 часа ще възглави божествена св. Литургия по повод храмовия празник на църквата „Св. Дух“ в Смолян. В съслужие с него ще бъдат председателят на храма свещеник Иван Василев и секретарят на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков.
„Нека на двата големи християнски празници  отново да въздадем  благодарност и да прославим Божията милост към всички нас!“, призовават от архиерейското наместничество.
24smolian.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I