10 години ще прекара в затвора кърджалиец заради трафик на мигранти. Жителят на региона е бил задържан в Румъния. Тежката присъда вече е влязла в сила. Тя обаче е била увеличена с още година и осем месеца, защото нашенецът транспортирал бежанците с превозно средство дори без да притежава книжка.
Съдбните власти в Румъния се обърнаха към магистратите в Кърджали с искане да бъде призната финансова санкция за мъжа в размер на 400 леи или 165 лева и 67 стотинки. Тя представлява разходите по досъдебните производства. Окръжният съд в Кърджали призна санкцията и прати решението за изпълнение от страна на Националната агенция по приходите.
Четирима са вече кърджалийците с присъди за подобно деяние в Румъния.
Както вече писахме, трима нашенци преди това бяха пратени в затвора в северната ни съседка. Те били част от група, прекарвала нелегално бежанци в Румъния.
Присъдите им бяха произнесени  от Апелативния съд в Констанца. За участието си в трафика на хора тримата се сдобиха с ефективни наказания от по 2 години и 6 месеца затвор по две обвинения. Нашенците бяха признати за виновни за „измамно преминаване на границата“ и „трафик на мигранти“ на две съдебни инстанции в Констанца.Националната агенция по приходите в България пък ще трябва да събере вземанията, наложени от румънските власти. И тримата кърджалийци ще трябва да заплатят по 3800 леи или 1679 лева като разноски по съдебното производство, както във фазата на наказателното преследване, така и за фазата на процеса
Решението на съда в Констанца бе разгледано в три отделни заседания в Окръжния съд в Кърджали. Магистратите край Арда признаха наказателните присъди, както и вземето от страна на румънската правораздавателна система. Решението пък бе пратено за изпълнение към органите на Националната агенция по приходите.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I