Земеделските стопани от област Смолян получиха близо 14 млн. лв. субсидии за площи и животни, заявени от тях през изминалата кампания по директни плащания 2019. Плащанията към земеделския сектор започнаха още октомври месец миналата година, а до края на месец юни тази година бяха изплатени и последните средства по миналогодишната кампания.
Заявени са общо 32 521 броя животни, от които 28 180 са дребни преживни животни, 4325 са говедата, а има и 16 броя биволи, които са заявени за подпомагане. Общата сума, изплатена на животновъдите от областта, е близо 4 млн. лв.
Това съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" в Смолян.
Растениевъдството пък от своя страна е получило за предходната кампания по директни плащания на площ сума в размер на близо 7.5 млн. лв. Най-много бенефициенти, 2729, са получили сумата от 2.5 млн. лв. по схемата за необлагодетелствани и планински райони /НР1/, следвана от схемата за единно плащане на площ /СЕПП/, където изплатената сума е 1.9 млн. лв.
Дребните земеделски стопани, които са заявили съответната схема от областта, са 565 на брой и тяхната субсидия е в размер на 300 000 лв.  Средствата, изплатени на земеделците за поддържане на териториите в зоните на Натура 2000, са 285 985 лв.
През настоящата кампания по прием на заявления по директни плащания на площ 2020 бяха приети и обработени 4204 заявления на земеделски стопани от област Смолян. След извършване на допълнителни административни и теренни проверки на заявленията през есента на тази година ще започнат плащанията и по тях. Амбицията е тази година плащанията да започнат по-рано от обикновено.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I