По 2,8 души средно на ден се заразяват с коронавирус в региона от началото на епидемията. Общият брой регистрирани положителни на Ковид-19 е 382 от началото на март до 00,00 часа на 13 юли.
36 са случаите на коронавирус за последната седмица в Смолянска област, има известно успокояване на ситуацията. Вече сме на 11-то място в страната по брой установени заразени. Това обяви областният управител Недялко Славов. Досега общо установените случаи с коронавирус са общо 382, излекуваните са 186 и 9 са починали. Активните в момента са 187. От тях 146 са на домашно лечение, 41 се намират в лечебните заведения. 35 са в областната болница в Смолян, 6 в други лечебни заведения в страната.
Славов посочи, че и автомобилната администрация ще упражнява контрол на градския транспорт и специализирания превоз на работещите в предприятия.
Директорът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева уточни, че възрастта на новите 36 случая  е от четири месеца до 86 години. В Борино новооткритите са 6, Доспат-5, Рудозем-4, Мадан-3 и Смолян-18. Един е починал от Доспат. Общо под карантина към момента са 236 души. Изпратените проби за писиар тестове са 208, от тях 122 са от РЗИ.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I