34 са случаите на коронавирус за последната седмица в Смолянска област. Вече сме на 14-то място в страната по брой установени случаи, съобщи областният управител Недялко Славов. Досега общо установените положителни лица на Ковид-19 в региона са 444, излекуваните са 349 и 12 са починали. Активните случаи в момента са 83. От тях 47 са на домашно лечение, 36 се намират в лечебните заведения. 20 са в областната болница в Смолян, 7 са в Девинската, 5 в болницата в Мадан и 5 в други лечебни заведения в страната.
Шефът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева уточни, че възрастта на новите 34 случая е от 11 месеца до 81 години. Има един починал от Рудозем. Той е бил настанен в УМБАЛ „Св.Георги“ в Пловдив със съдово заболяване, но при направена проба се оказва, че е заразен с коронавирус. Бил е приведен в Инфекциозно отделение, където умира.
От установените случаи в Смолянска област,  24 са постъпили в лечебни заведения, а останалите са на домашно лечение. Досега излекуваните са общо 349. По общини разпределението е следното – Смолян- 155, Доспат- 130, Мадан -58, Рудозем-59. В общините Смолян и Борино към момента е най-голям броят на новооткритите и хоспитализираните. 
Общо под карантина към момента са 35  души. Изпратените проби за писиар тестове са 109, от тях 19 са на медицински персонал. Двама лекари от Девин и Рудозем са с положителни проби.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I