Трафикът в Родопите е като при отворена граница с Гърция и несъществувала епидемия от коронавирус. По това време на годината той щеше да е умножен по пет, ако през „Маказа“ се пропускаха туристи...
„Маказа“ най-вероятно ще бъде отворен през август. Поне това бяха сигналите от срещата на външния ни министър с гръцкия премиер. Гърците ще се опитат да спасят поне последните два месеца от сезона в северната част на страната. Със сигурност обаче тестовете с отрицателен резултат за Ковид-19 за преминаване през границата ще останат. Задава се много работа на лабораториите и доста оборот. Средно по 100 лева струва в страната един PCR тест. Да сравним-в Турция е малко над 20 лева, в Германия 18 евро. Но тук сме баровци. Походът към Гърция на едно 4-членно семейство ще струва 400 лева още преди да влязат в автомобила. Пари на вятъра преди почивката. А при дори един положителен резултат-семейната ваканция преминава в 14-дневна карантина у дома. Та въпросът е, дори при отворен ГКПП, колко хора ще си причинят подобни финансови пък и други главоболия?!
В Кърджали отдавна заработи лаборатория. 90 лева за тест, дори преведен на английски и немски. В Смолян тепърва започнаха с услугата за „туристически“ PCR, цената е над 100 лева. До момента едва четирима души са се тествали.
В България се правят пари, независимо дали в пандемия или не.
За „Маказа“ решение ще се очаква след 4 август. Дотогава трафикът си е само нашенски и предостатъчен.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I