5000 лева обезщетение ще получи нахапан от куче смолянчанин. Това реши Окръжният съд в областния град, съобщава "Родопи войс". Искът бе заведен срещу управителите на фирма, чийто двор охранявало животното.
Кучето нахапало мъж, който минавал по тротоара покрай обекта. Свидетел на нападението пък бил негов приятел. Животното се втурнало след тях и забило зъбите си в бедрото и прасеца на потърпевшия. Свидетели пък посочиха в съда, че кучето е нападало и друг път хора, като от челюстите му пострадали жена и друг мъж.
Делото мина през две съдебни инстанции.
Собствениците на фирмата трябва да платят 5000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди.
Решението на окръжните магистрати е окончателно.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I