Смолянски полицаи са участвали в поредната акция срещу отглеждане на наркотични растения. Те са действали съвместно с Гранично полицейско управление – Гоце Делчев. Специализираната операция е проведена в местността Шавара, в землището на село Парил, община Хаджидимово. Там граничните полицаи установили нива с канабис. Те започнали оперативно наблюдение на мястото и към 9 часа на 22 юли са задържали двама мъже на 47 и 50 години от град Гоце Делчев, докато поливали растенията. Направени са полеви наркотестове. Установени са 159 стръка канабис с височина от 40 см до 220 см с общо тегло 51.490 кг, както и химически препарати и торове, необходими за отглеждане на растенията.
Граничните полицаи извършили процесуално-следствени действия и в частен дом в с. Парил, собственост на роднина на двамата задържани. При извършеното претърсване е открита изградена инсталация за отглеждане на наркотични растения. Специално пригоденото помещение е оборудвано с хидросистема за поливане, климатична система за поддържане на подходяща постоянна температура, вентилационна филтрираща система, специални лампи за осветление, както и система за обогатяване на въздуха с кислород. Помещението е термо и шумоизолирано.
Общото количество наркотични растения, открити на двете места, е 267 броя.
Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I