145 са установените случаи с коронавирус за месец юли в Смолянска област срещу 272 за месец юни, съобщи директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева. Заразените с инфекцията са на възраст от 2 месеца до 97 години. Позитивните лица са от малки семейни огнища. Най-голяма е групата на заразените с инфекцията на възраст от 50 до 59 години.
Най-много през месец юли  са били установените случаи на Ковид-19 в Смолянска община-58, Маданска-26, Рудоземска-24, Борино-18. Сред новозаразените 12 души са от медицинския персонал. 53 на сто от заразените са лекувани в домашни условия, а 62,8% са настанени в болнични заведения. От началото на пандемията през месец юли е най-голям броят на настанените в болници, посочи д-р Кубатева.
През август карантираните са 81 души.
19 към момента са настанените за лечение в Смолянската болница, посочи д-р Марин Даракчиев. Двама са в ОАИЛ, един е интубиран. В неделя е починал един пациент на 80 години, който е имал и придружаващи заболявания. 
Изписан е от болницата 97-годишен мъж от Борино, който беше приет с коронавирус в МБАЛ-Смолян.  Възрастният мъж беше настанен с пневмония. Излекуван и е изписан в добро общо състояние, посочи директорът на болницата д-р Марин Даракчиев.
24smolian.com     

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I