В последното денонощие положението „Как сме с коронавируса“ е като през март, април и май – малко тестове, малко заразени!
Само 32 са новодиагностицираните с COVID-19 лица при направени 781 PCR тестове през последните 24 часа. В Смолян има 1 случай на коронавирусна инфекция. Най-много са заразените в Добрич – 8, Благоевград – 6, столицата – 5, Пловдив – 4.
Общо 14 365 са случаите на новия коронавирус, доказани в България, в периода от 8 март до 0:00 часа на 17 август. От тях активни в момента са 4 681. Излекуваните лица са 9 186, от които 25 са регистрирани през изминалото денонощие.
В лечебни заведения за болнична помощ се намират 807 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция, 56 от които са настанени в интензивни отделения или клиники.
Починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус, са 498. Новите случаи от изминалите 24 часа са три.
Факт е сериозното намаление на случаите на коронавирус има в България на седмична база, става ясно от данните на здравното министерство. Понижението е почти 35% - за последната седмица (10-16 август) има регистрирани 990 случая на COVID-19, докато в периода от 3 до 9 август са били 1507.
Намалението при тестовете е 8 %. 29 994 PCR теста са направени в последната седмица, а преди това – 32 536.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I