„Единствената ни цел е да дадем право на народа да взема решение. Някои ни упрекват, че не сме легитимни, а миналата година имахме два избора – за европарламент и за местна власт. Към днешна дата няма социологическа агенция, която да посочва, че ГЕРБ не е първа политическа. Народът иска да управлява, да има максимално представителство. Как се случва това? Единственият начин е с нова конституция“.
Това каза премиерът Бойко Борисов в изявление на живо във фейсбук.
„Вие виждате, че на барикадите няма голяма политическа сила, която утре да поеме управлението. Тези партии искат да дойде задкулисие в парламента. Христо Иванов е цар на задкулисието. Или целта му е само да има служебно правителство, за да даде еднолична власт на Радев, в която той е всичко - и кабинет, и парламент, един човек. Нямам никакъв страх от него, той така се е омазал“, подчерта Борисов.
И още:
"Първа лъжа след моето изказване: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Абсолютна лъжа. Затова ние внасяме днес тази конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Да, ние сме писали, ние отваряме дебата. Но ВНС може да промени всеки един ред, всяка една точка и да внесе какви ли не други предложения.
Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване. Затова още днес Томислав Дончев с група депутати трябва в избирателния кодекс да внесе, че могат да се купят машини, могат да се вземат под наем, да има къде, колко и как ще бъдат доставени и да може едновременно с това да се гласува на хартия, ако някой счупи машина.
Още днес правим контактна група, депозираме тази конституция в парламента, свързваме се с нашите коалиционни партньори, нека ни подкрепят за това, на 2 септември, да влезем със 120 подписа. Затова трябва да проведете разговори с всички парламентарно представени партии. След това да видим може ли да се съберат 160 подписа.
Обръщам се към протестиращите – спрете да тормозите другите, протестирайте си на тротоара, дайте ни 2 седмици".
"Още днес ще организираме срещи и ще търсим политическа подкрепа, за да отговорим на очакванията на хората. Не стоим на власт на всяка цена", това пък каза председателят на парламента Цвета Караянчева.
"Ние управляваме най-добре пандемията. Българите не знаят какво е карантина – да отидат в Гърция, в Турция, да видят как е. Само в България има публика по стадионите. Справихме се с пандемията и строим навсякъде. От какво да ни е срам", добави още министър-председателят.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I