Нашенци успяха да спасят сезона по малките курортни градчета край Черно море, но Ковид кризата срина буквално големите. Хотелите в Златни пясъци и Слънчев бряг затварят предсрочно, а удар ще се нанесе и по здравния туризъм.
Германските туристи няма да пристигнат до края на годината у нас, обяви Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA), цитирана от TravelNews. Причината е в продължаващата пандемия от COVID-19. Плановете бяха първите туристи по пакет рехабилитация в амбулаторни условия да пристигнат след средата на  месец септември и началото на месец октомври. Covid промени и отложи плановете ни за пролетта на 2021 година, посочва Сийка Кацарова. Здравният пакет се поема от германските здравни каси. Очакванията на Кацарова са били да посрещнат 1500 - 2000 индивидуални туристи, основно във Варна и Поморие. Таргет групата бе 60+, която е и най-рисковата, обясни тя.
През сезона мераклии за кални бани в Поморие не липсваха (на снимките), но предимно родни туристи и руснаци. Последните пък прекараха буквално цялото лято в собствените си жилища край Черно море.
След като започна масовото тестване, с до над 8000 PSR дори на ден, статистиката прати България в куп „черни списъци“. Нежелани навън, с предупреждение за влизане в страната ни-това е положението. Лабораториите работят на пълни обороти, като средната цена на един тест е 100 лева. Разбираемо и броят на носителите на Ковид-19 са увеличи. При огромна част от заразените обаче вирусът протича безсимптомно. Жертвите пък са с придружаващи заболявания.
Последният починал с коронавирус в Родопите е мъж на 91 години от Смолян. Починал е в… дома си.
Ударът по всички сфери на икономиката ще бъде с огромни размери. Усети се още в средата на извънредното положение. В края на годината ще се „дръпне чертата“, а резултатите ще бъдат умопомрачителни.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I