Бързото изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти” ще благоприятства развитието на пограничния район, допълнително ще подобри трафика и като цяло е в интерес на развитието на двустранния търговски и туристически обмен между България и Гърция.
Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Гърция Кирикос Мицотакис.
Борисов обърна внимание на въпроса за облекчаването на движението между България и Гърция в условията на коронавирус. По думите му, възстановяването на работата на възможно най-голям брой гранични пунктове е важно не само за двете страни, но и за комуникациите в ЕС.
В началото на разговора двамата изразиха своето одобрение за сключените днес споразумения, които допълнително укрепват партньорството на България и Гърция в енергийната сфера. Премиерът Борисов изтъкна, че двете страни работят съвместно за реализацията на стратегически проекти с регионално и общоевропейско значение, не само в областта на енергетиката, но и за транспортната свързаност на Европа. Българският министър-председател беше категоричен, че сътрудничеството между България и Гърция е от ключово значение за стабилността и просперитета не само на двете страни, но и представлява ос на стабилност в Югоизточна Европа.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I