7 диагностицирани с коронавирусна инфекция в Златоград за дни. Над 100 души са поставени под карантина само в последните три дни. Не се спазват противоепидемичните мерки. Кметът на общината не реагира адекватно на случващото се. Едва след като Златоград се превърна в новото име на страха от COVID-19, той издаде заповед с препоръчителни действия към всички обекти за обществено хранене и увеселителни заведения.
Това коментира пред 24smolian.com общински съветник от Златоград.
На 12 август в МБАЛ-Златоград са хоспитализирани жена и мъж, съответно на 54 г. и 84 г., носители на COVID-19.
На 13 август са регистрирани три нови случая на коронавирус - 2 жени на 81 г. и 66 г., хоспитализирани в МБАЛ-Златоград, и мъж на 32 г. лекуван в дома си. Същия ден в изолация са 90 рискови лица.
И в събота Златоград попадна в списъка на Националната информационна система със случаите на COVID-19. Има и смъртен случай.
„Заразата тръгва от нощно заведение, в коeто гостувала чалга певица. Младите хора пренасят заразата у дома, където най-рискови са възрастните им родители или дядо и баба. 1000 души в затворено помещение без маски, а в Пловдив дори на мач са с маски. Няма логика. Работата на местната власт е да вижда тези огромни пропуски. Не може хотелиерите да спазват стриктно указанията, а местната власт да си пасува“, допълва съветникът. 
На заседанието на Общинския съвет в сряда основно критиките бяха към кмета Мирослав Янчев. Защо от „Оазис“ Златоград е на път да се превърне в огнище на заразата, гласеше ключовият въпрос на заседанието на разпоредителния орган.
Съветници обобщават, че „златоградчани упрекват кмета на града Янчев, че не контролира и не спазва Заповед на министъра на здравеопазването в ситуацията на извънредна епидемиологична обстановка“.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Защо кметът спи в активния туристически сезон?

    ОтговорИзтриване
  2. Там има 1-2 жени от стария занаят /нелегално разбира се/ и сега заради пандемията, много време не можеха гърците да идват от съседните села и дойде време да понаваксат. Гледайте и тази опция, не са виновни само чалга певиците и “Оазис” Полицията и тя да не спи, а да си гледа работата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I