496 са валидните бюлетини в община Смолян в избора на нов председател на БСП, като 433 са гласовете за Корнелия Нинова. Право на глас имаха 649 социалисти, като го упражниха 499 души.
От 80 901 социалисти, които можеха да гласуват днес, към 15 часа правото си бяха упражнили 56 %, което означава, че изборът е редовен.
От упражнилите правото си на вот 621 души в съседната област Кърджали, за Нинова са гласували 580 души, т. е. 95 % доверие от кърджалийската организация за настоящия лидер на левицата. На подобна подкрепа Нинова се радва и в другите области.
Досегашният председател на БСП спечели с над 80% вътрешнопартийния вот в левицата за избиране на нов лидер, съобщават от пресцентъра на партията. Първият пряк избор в историята на социалистите е легитимен, тъй като гласуваха над 50% от 80 901 членове на партията. Останалите гласове бяха разпределени между Кирил Добрев, Красимир Янков и Валери Жаблянов. "Нинова стоически отстоя, като нито се предаде, нито се продаде. Устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока", пишат от пресцентъра ѝ.
Снимката е архивна
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I