Красив и богат празник стана за децата инвалиди на Смолянските езера, до параклиса „Свети Дух“. Той се провежда за осми пореден път от  организацията на  инвалидите в Смолян с председател Захаринка Славчева и областен координатор Петя Николова. Началото бе дадено през 2013 г. по  проект на Европейския информационен център „Европа Директно“ в  града и досега се подкрепя от него, заедно с деца доброволци.
Тази година празникът  „Веселим се и спортуваме заедно“  бе по-различен, защото участваха и дечица от Чепеларе, Доспат, Баните, Орехово и др., придружени от  родители или близки,  дори с инвалидни  колички.  Проявата бе подкрепена финансово, за да се зарадват всички 90 деца. Те получиха хубави и полезни подаръци  -  ученически раници и несесери с комплект учебни помагала, а също и много лакомства.  Закупени за тях бяха   - боулинг, дартс  с топчета, балони,  футболни топки, тениски и др. , за да играят и спортуват, колкото могат, на воля сред красива природа и под радостните одобрения на своите присъстващи родители, на близки и гости.
различни игри
За романтиците, седнали  на тревата върху родопските одеяла, имаше  от други добри хора дарители комплекти с материали за оцветяване на различни картинки,  направа на малки фигурки от моделин,  книжки за четене, тетрадки, похвални значки  и разнообразни почерпки.  Да помагат в тези занимания се заеха децата  от Неделното училище при храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян.
Росица Примовска
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I