587 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие, 5 от тях са в област Смолян.

4 320 са PCR тестовете, направени за изминалите 24 часа. Факт е сериозният ръст на положителните проби – 13,58%, което е рекорд от началото на пандемията.

Най-много нови заразени на 12 октомври са отчетени в столицата – 173, Пловдив – 56, Благоевград – 51, Бургас – 42, Варна – 34, Стара Загора – 31, показват данните на  Националната информационна система.

У нас към момента са потвърдени общо 24 989 случая на новия коронавирус, от които активни са 8 099.

Излекуваните лица са 15 975, от които 128 са регистрирани през последните 24 часа. 1189 са пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 59 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Според Националната информационна система у нас медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са 1384. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са 19.

Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, са 915. Двадесет и три от случаите са от последното денонощие.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I