Мъж дари еднодневната си заплата, под формата на дезинфектанти и ръкавици, както и три книги на болницата в Златоград.

„Разговарях 20 минути с директора на болницата, в присъствието на административния директор. Отрудени, изтощени, ангажирани, притеснени хора, искрено загрижени за своите служители и пациенти. Директорът искаше да пием по кафе, но го чакаше нощна смяна", разказва Виктор Иванов. Дарителят допълва, че вместо помощ, получава „конско“ от местни политически „дерибеи“, както и „допълнителен административен стрес“. Виктор Иванов припомня, че преди 6 месеца болницата също е била в тежко финансово положение, но е получила помощ, дори от местната власт. Към момента обаче положението отново не е розово.

Припомняме, че ръководството на общинската болница в Златоград обяви в социалните мрежи кампания за събиране на хранителни продукти, дърва за огрев, финансови средства по банкова сметка и лични предпазни средства във връзка с пандемията. Кметът на общината Мирослав Янчев обаче атакува медиците, като определи кампанията като „позорна“.

„Имаме нужда от всичко. Хората от района са свикнали и ни даряват много картофи, лук, ред други селскостопански продукти точно по това време, когато се събира продукцията“, категоричен е д-р Людмил Личев, управител на болницата.

Според кмета на Златоград обявата категорично се разминавала с действителността.

Болницата била стабилна, а задълженията около 30 000 лева, твърди дългомандатния кмет.

„Усетих го притеснен за запазването на работата си, за здравето на съгражданите и колегите си. Интересното е, че гражданите на Златоград и околните села от години сами са си наложили обичай да даряват на болницата, която се грижи за 40 000 души в региона. Един дарява зеленчуци (болницата не работи с кетъринг, готвят си сами), втори дърва, трети пари. Който е бил в Родопите знае как са местните там. Който е бил в Германия, Словения, Гърция знае как е държавата там. Моята оценка е, че допълнителни пари ще получат бунтуващите се полицаи, защото са на „първа линия“, а за болницата в Златоград няма да има допълнителни средства“, посочва дарителят Виктор Иванов, който е един от организаторите на кампанията „Просвета за добро“.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I