Спектакълът „Дванайсета нощ… или как желаем?“ на Родопския драматичен театър е селектиран за осмото издание на БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ – 2021 г. Престижният фестивал е част от мрежата „Европейски Шекспирови Фестивали“, а потвърждението за селекцията идва лично от председателя на фестивала и директор на Народния театър в Битоля – Иван Йерчич. Селектиращото жури е прегледало цялото портфолио на спектакъла – трейлър, снимки, режисьорска експликация и CV, както и цялостен запис – преди да вземе своето решение.

Очаква се екипът на „Дванайсета нощ… или как желаем?“ да гостува на международния форум през месец юни догодина, където ще бъде в компанията на най-добрите световни постановки по Уилям Шекспир за последните две години.

Смолянската публика ще може да гледа представлението на 15 декември от 19 ч. в Зала 1 на театъра. Всички участващи актьори са част от трупата на Родопския драматичен театър – Атанас Найденов, Божана Мановска, Никола Орешков, Васил Читанов, Борис Хаджийски, Димитър Димитров, Димитър Мартинов, Рада Велинова и Джована Галиарди. Сценичният вариант и режисурата са на Делян Илиев, а сценограф на проекта е проф. Светослав Кокалов. Костюмите са дело на Анна Шопова и Славка Хворева, а музиката е написана и изпълнявана на живо в спектакъла от Мира Искърова.

Местата в залите в театъра са ограничени до 30% от капацитета им, затова от културната институция съветват билети да се запазват или закупуват по възможност по-рано.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I