927 лева е била средната брутна месечна заплата на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Смолян през януари 2020-та. През септември тя вече е 1020 лева, докато в столицата е 1868 лева. Това сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ).

За отбелязване е, че през април средната заплата в Смолян е паднала до 897 лева, но после бележи ръст.

През третото тримесечие на 2020 г. средната месечна работна заплата в Смолянско е 992 лева, като само в 6 области тя е под 1000 лева.

Най-висока средна месечна работна заплата, на базата данни за третото тримесечие, получават наетите в областите София (столица) – 1 855 лв., София – 1 297 лева и Враца – 1 262 лева.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I