Пандемията струва изключително скъпо на Пампорово. Това заяви изпълнителният директор на дружеството, стопанисващо пистите в курорта, Мариан Беляков, цитиран от БТА.

Независимо от огромните загуби заради епидемията, курортът е в подготовка за новия ски - сезон, за който са инвестирани големи средства, за да се гарантира доколкото е възможно безопасността на туристите. Пред „Пампорово” АД не стои въпросът доколко по-изгодно е да се спре работа в месеците на непредсказуемо поведение на туристическия пазар. В Пампорово се внедрява дигитална система чрез pick-up устройства край пистите, през които скиорите ще получават безкасово лифт картите си, заплатени онлайн. По този начин ще се избегнат опашките пред касите за продажба и опасността от струпване на много хора на близко разстояние. Основната инвестиция на „Пампорово” АД за зимния сезон е дигитализация на част от услугите, намалявайки до минимум персоналния контакт и риска от предаване на заразата. Нова интернет платформа  с уеб магазин ще дава възможност за предварителна продажба  на лифт карти и услуги, както и опция за директна резервация на места в хотелите „Перелик” и „Орловец”. Предимно български туристи и ваканционни групи от съседни държави се очаква да бъдат основните клиенти в курорта през тази зима. В Пампорово вярват, че през зимата едва ли има по-здравословен спорт от ските, а рисковете от зараза зависят повече от поведението на туристите в заведенията.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I