Учебната година за част от учениците се удължава. От 1-ви до 3-ти клас тя ще приключи на 23 юни 2021 г., а за тези от 4-ти до 11-ти клас - на 30 юни 2021 г. Това стана ясно от промени в заповедта за календара на учебната година на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Досега учебната година за тези от 1-ви до 3-ти клас трябваше да приключи на 7 юни, като последната седмица е определена за проектни дейности. С промените ще приключи на 23 юни, като последните седмици ще са неучебни и ще се ползват за "компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в това число и обучение в електронна среда", а времето за ползването им се определя от решение на съответното училище. 

Учениците от 4 до 11 клас ще приключат втория срок си на 30 юни, което означава, че записаните в 4, 5 и 6 класове ще учат с две седмици допълнително, които също ще се ползват за компенсиращи мерки и ще са неучебни.

Вторият срок за учениците от 7 до 12 клас започва на 4 февруари 2021 г., а за всички останали в зависимост от решението на съответното училище. 

Учениците от 12 клас ще завършат годината на 14 май, както е предвидено. Паралелките с професионална подготовка в 10 и 11 клас ще се обучават до 14 юли, а тези 11 клас, дуално обучение - до 28 юли.

Коледната ваканция ще бъде по-дълга с два дни - 22 и 23 декември са неучебни. 

Междусрочната ваканция за 7 и 12 клас ще е на 3 февруари, а за по-малките класове, ден в зависимост от решението на съответното училище.

24smolian.com

24smolian.com






 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Тези не са добре. А МИ СЛЕД 1 МЕСЕЦ ИМА ДРУГО КАКВО ПРАВИМ.НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ УТРЕ ТЕ ИЗДАВАТ ЗАПОВЕДИ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ.ДА НЕ СТЕ ВРАЧКИ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I