Десетки рула не спасяват задника, както и гълтане на лекарства на килограм

 

През март се запасявахме с тоалетна хартия, лимоните скочиха в пъти, джинджифила – също, а сега - с лекарства. Скъпи илачи свършват в аптеките заради изкупуването им в промишлени количества от паникьосани нашенци. Това се случва в цялата страна. Насадените чрез медиите ужасии и страхове вече контролират маса народ.

Няма го основният антибиотик азакс, изкупен е азитромицина, както и антибиотиците с активното вещество хидроксихлорохин.

Трупаш илачи, които се надяваш да лекуват коронавирус, който си убеден, че ще срещнеш скоро. И правиш хидроксихлорохинова зимнина!

 

Нито обаче несметните количества рула хартия ще спасят задниците, нито пък илачи на килограм. В нета се въртят всякакви рецепти за борба с Ковид. Дори и стъпки при лечението. Хората ги разпространяват сякаш послания от пророци. В един от алгоритмите за лечението са посочени различни медикаменти и по колко пъти на ден да се приемат. И хората приемат. Без да си дават сметка, че едно от изброените лекарства всъщност елиминира ефекта на останалите две. 


Не правете глупости. Ужасиха ви и паникьосаха, но самолечението с илачи на кило не е решение. Ако приемате антибиотик, без да сте болни, се приспива имунитета, твърдят професори. Не си го причинявайте.


Един пример. В рамките на седмица в Смолянска област има 415 излизания на линейки. Едва 32 от тях са заради коронавирус. Или всяко 13-то пускане на сирени. Тоест, 13 пъти повече други болежки са тревожили родопчани. Не всяка хрема и кихавица убиват. Паниката и страхът пренатовариха здравната система. Хиляди с други заболявания не могат да хванат ред пред кабинети. Десетки години съсипия на здравеопазването лъсна в един миг. В момента паника и страх опразват аптеките, а гълтането на шепа лекарства след първо изсекване в носна кърпа не е решение.

От 24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I