Правителството одобри още 1 036 000 лева за градския център на Доспат.

Това става две седмици след като Министерският съвет реши да осигури на общината допълнителен трансфер на стойност 2 млн. лева за същия обект.

Припомняме, че обществената поръчка за нов градски център на инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор, е вече възложена. Избраният изпълнител е фирмата „Билдинг Компани“ – с. Дъбница, Благоевградско, с оферта за 4 512 000 лв. с ДДС.

В бъдещия градски център, който е изместен на около километър от стария, са предвидени множество обекти – мини футболно игрище с площ 1038 кв. метра, пешеходен преход за връзка на новия център със съществуващия еко парк и парк музей на Родопската чешма с площ 1050 квадрата, открити паркинги с площ 335 кв.м, още един подход към двата парка върху площ от 3056 кв. м, който да е предназначен за велосипедисти и за хора в неравностойно положение.

Заложено е изграждане на водно съоръжение на площ от 212 квадрата със стъклени водни стени, подземен паркинг върху 2024 квадрата с търговска част и зона за рекреация. Планирана е също площадка за динамични игри и скейтборд. Изисква се от изпълнителя да изгради амфитеатър с места за сядане и сцена върху площ от 1563 кв. метра, пешеходни подходи към новата сграда на общинската администрация, училището и спортната зала. За новия център, който ще се намира до новата общинска сграда, изпълнителят има задача да създаде паметник с отношение към историята на Доспат.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I