„По отношение на заболеваемостта у нас има трайна тенденция за спад. Под 500 сме на 100 000 души население заболеваемост“, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Най-малко са заразените с коронавирус в област Кърджали – 149 на 100 000 души население.

14 дневната заболеваемост за периода 7-20 декември е 425 на 100 хил., което отрежда на България 17-то място в Европейския съюз и 4-то на Балканския полуостров.

На премиерът Бойко Борисов, на днешното работно съвещание, бе докладвано следното:

Противоепидемичните мерки в България дават резултат, в страната вече няма области в червената зона. Излекуваните пациенти за изминалите 7 дни са 16 000, като за последните 4 дни са 8500, а заболелите са почти наполовина по-малко в сравнение с излекуваните.

Ваксинацията срещу COVID-19 ще започне на 27 декември в София, Пловдив и Бургас, а от следващия ден – в останалите областни градове. Ваксинацията ще бъде доброволна и безплатна и ще с работещите на първа линия лекари и медицински специалисти.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I