На работно съвещание при премиера Бойко Борисов министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев представиха Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, който предстои да бъде одобрен на заседание на Министерския съвет в петък. На него ще бъде утвърден и съставът на Националния ваксинационен щаб.

Здравният министър информира още, че продължава работата по  логистиката с осигуряването на хладилници, в които да се складират първите доставки ваксини, налагащи съхранение при ниски температури. Ангелов добави, че планът за имунизация срещу коронавируса е създаден на базата на опита на държави като Германия и доказани международни институции като СЗО.

„Планът реално е готов към момента, имаме готовност да посрещнем и още утре, ако дойдат ваксините“, каза пред премиера проф. Красимир Гигов, председателят на Националния ваксинационен щаб. Той добави, че в щаба ще са включени водещи специалисти и представители на отговорните министерства.

„Определени са и групите, с които ще започне ваксинацията – първи са лекарите, сестрите, санитарите, служители на МВР, които също са на първа линия, следват ги хората над 70-годишна възраст“, допълни проф. Гигов и подчерта, че в плана детайлно ще бъдат описани всички параметри на дейността по имунизирането.

Премиерът Борисов отбеляза, че в момента, в който дойде първата ваксина, държавата ще е готова на всеки българин, който поиска, да му бъде поставена доброволно и напълно безплатно. Това гарантира и синхронът в общата работа между Националния оперативен щаб и ваксинационния щаб.

„Всички държави членки заедно инвестирахме в създаването на седем ваксини. Те ще дойдат по различно време, а всяка от тях има своята уникалност. Това е добре, защото когато бъдат доставени у нас, българските граждани ще са достатъчно информирани коя ваксина биха предпочели да си сложат“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов. В момента се обсъжда на експертно ниво България да участва и в поръчка за доставка на осма ваксина, която ще е на пазара в края на  2021.

С цел застъпване на строга организация при ваксинацията, страната ще бъде разделена на 7 региона. „В тях ще бъдат разположени отговорни Регионални здравни инспекции, които отговарят за съответния регион с ясно разписани логистични връзки между съответните РЗИ-та в този регион“, отбеляза здравният министър Костадин Ангелов. Той добави, че се организират и мобилни екипи, които ще достигат до местата, където е необходимо, да се имунизира голяма група българи като например в домовете за възрастни хора и училища.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Робърт Ф. Кенеди-Младши: Защо Ваксината COVID-19 Трябва Да Бъде ЗАБРАНЕНА И Избягвана На Всяка Цена

    Бих искал да насоча вниманието ви спешно към важни въпроси, свързани със следващата ваксинация Covid-19.
    За първи път в историята на ваксинацията, така наречените тРНК ваксини от последно поколение се намесват директно в генетичния материал на пациента и следователно променят индивидуалния генетичен материал, който представлява генетичната манипулация, нещо, което вече е било забранено и дотогава се е разглеждало като престъпление.
    Тази намеса може да се сравни с генетично манипулирана храна, което също е силно противоречиво.
    Дори в момента медиите и политиците да омаловажат проблема и дори глупаво да призоват нов тип ваксина да се върне към нормалното, тази ваксинация е проблематична по отношение на здравето, морала и етиката, а също и по отношение на генетичните увреждания, които за разлика от щетите причинени от предишни ваксини, ще бъдат необратими и непоправими.
    Уважаеми пациенти, след безпрецедентна иРНК ваксина , вече няма да можете да лекувате симптомите на ваксината по допълнителен начин.
    Те ще трябва да живеят с последствията, защото вече не могат да бъдат излекувани само чрез премахване на токсини от човешкото тяло, точно както човек с генетичен дефект като синдром на Даун, синдром на Klinefelter, синдром на Търнър, генетичен сърдечен арест, хемофилия, кистозна фиброза, синдром на Rett и др.), защото генетичният дефект е завинаги!
    Това означава ясно: ако след ваксинация с иРНК се развие симптом на ваксинация, нито аз, нито който и да е друг терапевт може да ви помогне, тъй като щетите, причинени от ваксинацията, ще бъдат генетично необратими.
    Според мен тези нови ваксини представляват престъпление срещу човечеството, което никога в историята не е било извършено по такъв голям начин.
    Както д-р Волфганг Водарг, опитен лекар, каза: „Всъщност тази„ обещаваща ваксина “за по-голямата част от хората трябва да бъде ЗАБРАНЕНА, защото това е генетична манипулация!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I