Вече почти два месеца учители и ученици приготвят топъл обяд за медиците на първа линия в болницата в Смолян, а родопчани от цялата област даряват средства и продукти за каузата “За Доброто”.

Ученици от Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Вапцаров“ работят ежедневно.

Стартът на кампанията беше на 23 ноември м.г. и продължава до днес, като всеки ден, екип професионалисти подготвя 45 порции в тристепенно обедно меню – супа, основно и десерт. Работата се върши от екип от професионален готвач, осигурен от ОУ

„Стою Шишков“- Смолян, трима педагогически специалисти по професионална подготовка, помощник-кухня и медицинско лице, участващо при структуриране и избор на меню с необходимите за деня хранителни нутриенти.

В подготовката и реализирането на менюто участват ученици в часовете по учебна и производствена практика, съгласно седмичното разписание на учебните занятия при стриктно спазване на епидемичните мерки.


Дарителските акции не спират, вече няколко месеца хора с „големи сърца” от цялата област продължават да даряват, за да има топла храна за хората в бели престилки. „Топлата храна е повече от добре дошла за уморените и незнаещи какво е отдих работещи в областната болница. А това е само началото. Учениците и техните наставници – Учителите с главна буква, са убедени в правотата на делото си и продължават – нищо че училищата в страната минаха на обучение в електронна среда“, казва директорът Антоанета Караджова.

В благородната инициатива се включва и друга професионална гимназия-доставянето на храната до болницата се извършва от ПГТТ „Христо Ботев“- Смолян.

В дарителската кампания „Топъл обяд” се включиха и огнеборците от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I