Домашното насилие все още е „непозната материя“ в региона, а жертви на подобен род агресия рядко се обръщат за помощ към съответните органи.

Това твърдят специалисти. Въпреки анализите, все повече нарастват случаите, когато се търси защита от подобен род деяния.

Съдът в Кърджали наложи мярка „защита от домашно насилие“ спрямо жител на областния град, проявил агресия към свой близък. Магистратите разпоредиха забрана на насиланика да се доближава на по-малко от десет метра от жертвата, също така до дома му, а и до… сергията, на която продава на пазара в Кърджали. Забраната ще важи 12 месеца, решиха само преди дни магистратите, които наложиха и глоба в размер на 200 лева на кърджалиеца.

Друг жител на областния град пък ще трябва да плати 1000 лева. 54-годишният нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие. Той проявил словесна агресия спрямо 49-годишна жена. Заповедта била нарушена само два дни след като била издадена от съда в Кърджали. Магистратите разпоредили мъжът да не приближава местоработата на жената в Акушеро-гинекологично отделение в болница в региона.

Той бе освободен от наказателна отговорност.

Припомняме, че преди време съдът наложи мярката и срещу жена от региона. Тя не трябваше да доближава съпруга си, след  като упражнила спрямо него домашно насилие. В съдебното заседание мъжът се оплака, че бил удрян с кухненска посуда.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I