159 са направените ПСР теста за Ковид-19 през изминалата седмица, посочиха от Областния щаб за борба с коронавирус. От тях 21 са положителни, или 13,21 на сто. Извършените бързи антигенни тестове са 214, като 29 са положителни, което представлява 13,55%. 58 са бързите тестове за антитела. От тях 34 имат IgG, което означава, че са се срещали с вируса, а 7 са IgM, което означава, че в момента са положителни и заразени с Ковид-19.

Според 14-дневната заболяемост установените случаи са 72,4 на 100 хиляди при 156,8  за страната. Седмичният ръст е 20,6%  при 20,9  за страната, а по показател 14-дневна смъртност имаме  починали  6,7 на 100 хиляди при  8,34 за страната.

Данните показват, че няма съществено изменение в анализа на епидемичната обстановка в Смолянска област, посочи областният управител Недялко Славов. По общ брой случаи сме на 26 място сред областите. След нас са Кърджали и Видин. А по брой случаи, съотнесени към глава от населението, сме на 22 място.

По показател 14-дневна заболяемост е налице увеличение на случаите и областта преминава от жълтата в оранжевата зона на риск, обобщи директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева. Като цяло е сравнително спокойна епидемичната ситуатция в Смолянска област. Увеличението на случаите става по-бавно благодарение на спазването на противоепидемичните мерки, коментира д-р Кубатева.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I