„Баните е село на 400 години, което, както виждате, е пусто, няма хора. Най-големият проблем е обезлюдяването. Трябва да задържим тези, които все още са тук и да върнем младите хора“, убедена е Диана Фиданова-кандидатът за кмет на общината от „Републиканци за България“. Човек, израснал тук, познаващ до болка проблемите на хората и региона. 

„Искам много сериозна промяна. Знам, че ще бъде много трудно и затова не смея да обещавам чудеса, но пък имаме конкретни цели, които възнамерявам да изпълня. Всеки кмет, който и да бъде избран, трябва да се заеме първо с това. Да създаде условия за добре платена работа“, категорична е Фиданова.

Това може да се случи чрез привличане на инвеститори, но не такива, които да експлоатират населението.

“В момента, в общината на практика има само един частен инвеститор, който е на територията на село Оряховец. Неофициално до мен достигна информация, че голяма част от служителите получават заплата по 60-70 лв на месец“, казва Фиданова.

Именно затова една от целите е подобряване на сградния фонд в общината.

“Идват инвеститори и се сблъскват със сурова действителност. Виждат, че общината не разполага с добър сграден фонд. Нямаме база, в която да настаним сериозните инвеститори. Това масово отказва хората. Идеята  ми е там, където можем, да ремонтираме сградния фонд, да го направим, и тогава да привлечем сериозни инвеститори“, представи част приоритетите си в програмата Диана Фиданова.

Друг важен приоритет-туризмът.

„Това, което възнамерявам да направя е да създам екип от специалисти в общината, с които да разработваме програми, насочени към всеки един от жителите, който възнамерява да се занимава с туризъм. Да му бъде изработен проект, да съдействаме при работата с институциите“, посочи още кандидатът за кмет на Баните.

Подкрепа за малките населени места.

“Да се разпределят средства от общината балансирано така, че всяка година да се прави нещо за малките населени места. Един от приоритетите ми е за Давидково, което е средище за други по-малки населени места, а именно там да бъде отворена аптека. Не може в 21 век хората да нямат достъп до лекарства. Искам да остана тук, за да направя нещо за Баните, да оставя следа след себе си. Не искам Баните да потъва като община и общност“, допълни Фиданова и завърши с думите:

„Баните са една от десетте общини на област Смолян, пленяваща с живописна  природа, минерална вода и с прочутото си родопско гостоприемство. Време е общината да се възроди, а хората да се върнат у дома“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Думите, които идват от сърцето, винаги достигат до сърцето...
    Такава истинска и в словото си- успя да докоснеш душата на хората... Браво, Диана Фиданова!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Дамата е много уверена, с аргументирани идеи и желание за промяна. Успех!

    ОтговорИзтриване
  3. Това е, което всички трябва да направят, управлявайки градове и села! Успех!

    ОтговорИзтриване
  4. Човек, който е готов да работи за промяната! Успех!

    ОтговорИзтриване
  5. Всеки български град трябва да се стреми към тези неща

    ОтговорИзтриване
  6. Заетостта е най-важното. Успех на Републиканци!

    ОтговорИзтриване
  7. Добре казано!
    Да се надяваме, че ще има повече хора в държавната администрация като Диана Фиданова!

    ОтговорИзтриване
  8. Ако по- голяма част от държавните служители имаха това желание за промяна и хъс за работа, България можеше да е много по-добро място за живеене!

    ОтговорИзтриване
  9. Това с експлоататорите си ни е националният проблем!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I