Баните - една от десетте общини на област Смолян, в която туризмът е едно от основните препитания. Роля за това, освен живописната природа, играе минералната вода. Хора от близо и далеч идват тук, само заради лековитата живителна течност. Пълнят тубите си направо от чешмичките, изградени в центъра на родопската община. Други, посещават Баните всяка година заради санаториума, или в хотелите и десетките къщи за гости. Тази година обаче, мястото е тихо,  хора се виждат тук-таме. Пандемичната ситуация в страната се отрази и тук.

„Туристическият бизнес по-бавничко се развива, хората са наплашени от пандемията. Да се надяваме, че ще се успокоят нещата с ваксини, мерки, решения“, “Туристи няма много заради коронавируса. Преди имаше доста почиващи, но когато нямаше коронавирус“, „ До миналата година бяха доста туристите. Санаториумът е с 200 легла, беше пълен цял сезон. Тази година нещата вървят доста бавно“, „ Има разлика, има. Иначе през зимата е по-слабо, сега има повече ловджии по вилите. По принцип пролетта и лятото идват повечето хора. От Варна, Бургас, Стара Загора, много обичат Родопите…“, казват хората в общината.

Баните днес, макар и далеч от активния сезон, селото е притихнало и пусто. Хората чакат ситуацията да се нормализира, за да продължат да посрещат своите туристи.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I