Ограничено ще бъде движението по пътя Югово – Лъки в интервала от 9 до 17 часа на 7 април, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. То се налага поради планирани взривни дейности. Пътуващите за Кръстова гора граждани може да използват маршрута Чепеларе - Рожен - Лъки.

Взривните дейности, които започнаха в края на февруари т.г., се налагат заради ремонта на 31 км от третокласния път III-861 Югово-Лъки-Здравец на територията на област Пловдив. Предвижда се те да продължат до края на месец април. За изпълнението им временно ще продължи да се спира трафикът в 11,3 км участък Югово – Лъки от 9 ч. до 13:30 ч. и от 14:30 ч. до 17 ч. в дните от понеделник до събота, за да се осигури преминаването на живеещите в близките населени места, пътуващи за Смолян, Асеновград и Пловдив, както и на поклонниците, посещаващи Кръстова гора. Чрез пробивно-взривните работи се разчистват скални откоси, за да се осигури необходимият габарит на пътя.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряка връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. 

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I