„Мисля, следователно съм“. Знаменита фраза, пръкнала се из „Разсъждение за метода“. Труд на Рене Декарт. 17 век, Европа. Континентът на мисълта.

Четири века по-късно. Забравете бледоликия Рене. Забравете, че сте. Забравете мислите. Вече не е същото. Защото да мислиш е опасно. Трябва да се подчиняваш. Безмълвно, безпрекословно. Методът на оцеляването. Друг няма. За момента. Налагане на правила, някои от които откровено ненормални. Пробутвани иззад завесата на тъпоумното „ново нормално“. То не съществува. То няма съм. Модел, създаден насилствено, програмиран нейде, за да приложи удобен свят, удобно общество, в което индивидуалностите опират единствено до избора на пол.

Из света шества чудовище и съвсем скоро ще победи, защото светът се предаде, пред невидима заплаха. Умножавана милиони, дооплождана от страхове, след които всички се оказват на робската галера. Мисли няма, викове също, само ехо от камшика.

Доскоро от всеки телевизор, скоро във всеки дом. Изключите ли мозъците, следващата крачка е пращане на душата в тъмница-с присъда доживот.

На снимката: На галерата с Декарт

Четете по-късно темата на 24smolian.com:

В залеза на една епоха

Най-опасният „терорист“ е… свободният с мнение!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I