Темпът на ваксинация в област Смолян е добър, особено при редовните доставки на ваксини през последните седмици, обявиха от Областния щаб. „Добра е организацията, която е създадена в областта и се обхващат повече желаещи да се ваксинират. През последната седмица са извършени 14 проверки на имунизационни кабинети, 10 на общопрактикуващи лекари и 4 специализирани имунизационни кабинети, при което е установено, че се спазват правилата за съхранение на ваксините, правилно се поставят дозите, коректно се води необходимата документация и своевременно се внасят данните в Националната информационна система. По отношение на хората, които са трудно подвижни, получихме заявки за 70 желаещи от 8 общини на територията на област Смолян. Те ще бъдат обслужени на място, като организацията ще се създаде от имунизационните кабинети към болниците в Златоград и Девин, и от РЗИ-Смолян за останалите общини“, посочи шефът на РЗИ д-р Мими Кубатева

Тя съобщи, че на 3,5 и 7 май от 12:00 до 17:00 часа в РЗИ-Смолян ще работи имунизационния кабинет за зелен коридор, като всеки желаещ ще може да избира с коя от наличните ваксини (Pfizer-BioNTech и AstraZeneca) да се имунизира. „В празничните дни (от 30 април до 10 май) попадат дати, в които много хора подлежат на реимунизация. Тъй като кабинетите в почивните дни няма да работят, техните реимунизации ще бъдат преместени на други дати, без това да нарушава процеса на ваксиниране“, посочи директорът на Здравната инспекция. Тя допълни, че от 10 май желаещите да се ваксинират могат да избират вида на ваксината при записване в Националния информационен регистър.

В заключение заместник-областният управител Андриян Петров съобщи, че преди брифинга днес, е обсъдено и коментирано, че е необходимо през следващите дни да се вземе решение за възстановяване на плановия прием и плановите операции в лечебните заведения на територията на област Смолян.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I