Екипи на митническите служби и данъчната полиция ще дежурят вече постоянно на ГКПП „Маказа“, съобщават за 24rodopi.com журналисти от Комотини. Офисът, който е позициониран между граничния пункт и първия тунел на гръцка територия, скоро ще е готов да посрещне първата смяна от служители, които ще ровят в багажниците на влизащите от България МПС-га. Независимият орган за публични приходи е получил за дейността си за срок от 3 години и сграда в Комотини.

Очаква се работата на екипите на „Маказа“ да отговорят на очакванията на бизнеса в Северна Гърция, който от три години настоява от Атина по-крути мерки за спиране на вноса на евтини и безакцизни стоки от България.

Припомняме, че заради разликата в цените на стоки и услуги, Родопите се превърнаха в кварталния магазин на бедния грък. Десетки търговски обекти, предимно минимаркети и бензиностанции в близост до границата с България, фалираха заради ниските цени у нас и сериозния брой пазаруващи гърци в Кирково, Кърджали, Златоград и други населени места у нас.

Много български граждани пък зареждат със стоки обекти в южната съседка, като потърпевши по време на периодичните досега акции на митнически и данъчни служители се оказваха и наши туристи, които пренасят по-големи количества храни и напитки за консумация по време на престоя си в Гърция.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I