Един дворцов преврат. С единствената цел да спаси една умираща партия, като я метастазира в други абревиатури. Недосегаемият Живков гледа като „обран евреин в собствения му магазин“.

***

Години по-късно нещо от сорта. Само, дето преврат няма. Сдаването на водачество е доброволно. Но в този момент един „конституционен“ индивид, от ония времена още познат, ясен и на архиви на Държавна сигурност, се взриви като бунтар пред дюнерджийница. Размаха лексикално ръце и оплю избора на собствения си „вожд“.

„Митов, не те ли е срам? Уважавайте Бойко - те го плюят, вие мислите, че дъжд вали“, написал Георги Марков във фейсбук заради опита на предложения за премиер Даниел Митов да търси подкрепа с партиите на Христо Иванов и Слави Трифонов.

***

„Последният римлянин“.

Митов, пък и останалите, следват политкоректния дух. Тоест, това не е преврат, дори не и опит. Това е волята на Единствения, който има право да мисли и взема решения.

Само Марков май не го разбра. Но се хвърля да брани.

Последният римлянин, но от коя епоха. Не и тази на Марк Юний Брут. Не и Флавий Аеций, който последно побеждава Атила. Двамата са спечелили „званието“ „последен римлянин“, пазител на стария дух.

Чий дух пази Марков? И от коя епоха? Досиетата са го казали, ама кой да анализира.

Нагаждачи трябват на „вождовете“. Аман и от едните, и от другите.

Всички отдавна трябваше да са минало.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Май не е последният, при условие, че вожда млати опонентите си на избори за 14ти пореден път подред. И от 31 области 24 ги взема ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I