Общият брой поставени ваксини в област Смолян достигна 13 350, като при 4925 лица ваксинационният процес е завършен, отчетоха от Областния щаб. Обхватът на населението над 18-годишна възраст с ваксини е 15,23%, като 5,62% от тях вече имат по две поставени дози от ваксини срещу Ковид. За последните седмици са направени 3255, от тях 2641 са втори дози. Директорът на РЗИ-Смолян обърна внимание, че всички, които са подлежали на реимунизация с „Астра Зенека“, са пожелали поставяне и на втора доза от същия лекарствен препарат. „През празничните дни имаше три дни на „зелени коридори“ в РЗИ-Смолян, през които се ваксинираха 100 лица. През настоящата седмица, на 11 и 14 май (вторник и петък), от 15 до 17:30 часа в РЗИ-Смолян отново ще бъде отворен „зелен коридор“, с избор на ваксини на Пфайзер/Байонтех или АстраЗенека. Желаещите да се ваксинират с препарата на Модерна трябва да се запишат на тел. 0301/ 5-89-30, от 9 до 17 часа в работни дни“, посочи д-р Кубатева.

Шефът на РЗИ подчерта, че занапред ваксинационният процес трябва да продължи предимно при общопрактикуващите лекари. Ето защо гражданите, които са решили да се ваксинират, трябва да търсят личните си лекари активно. Дейността на личните лекари ще бъде подпомагана от РЗИ и общинските центрове по отношение на логистика, за да бъдат мотивирани хората да се ваксинират и да продължи доброто темпо на ваксинационния процес в област Смолян. Д-р Кубатева заяви, че няма проблем с издаването на сертификати за завършен ваксинационен процес.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I