Областната структура на Движението за права и свободи в Смолян честити рождения ден на председателя Мустафа Карадайъ.

Първа година след петдесетте - улегналост, опит, енергия за работа, както и покоряване на нови върхове. За човек, тръгнал от върховете на Родопите, непостижими цели няма.

„За мен тази номинация е от огромно значение, чест и признание. От много места искаха да издигнат кандидатурата ми, но винаги съм носил в себе си сантимента към  родния край, с който съм завинаги свързан, независимо къде се намирам и работя“.


Думите на Мустафа Карадайъ, казани през сълзи, след като през 2013 година ДПС-Смолян го номинира за кандидат-депутат в 22-ри МИР Смолян. Следва първия мандат в парламента на човека от Родопите, който знае и сълзите, и радостите на родния край.

***

Мустафа Карадайъ е роден на 8 май 1970 година в село Борино. Щастливо женен, с две деца. Едва ли след завършване на висшето си образование в УНСС е предполагал, че пред него предстои голямо предизвикателство-председател на ДПС . Политическата си кариера започва като учредител на Академичното дружество на Движението в София, член е на ДПС от месец май 1991 г. Учредител на младежката организация на ДПС и неин председател за първите два мандата (1998-2003), а след 2010 година и  организационен секретар на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС.

На 24 декември 2015 година, заедно с Рушен Риза и Четин Казак, става част от Председателския съвет на партията, до провеждането на 9-а Национална конференция. В този период тримата са и съпредседатели на парламентарната група на ДПС

На 24 април 2016 г. е избран за председател на ДПС.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I