"Купуване на гласове срещу дърва трябва да се докаже на място със служител и потърпевш", заяви БНР Здравко Бакалов, директор на Южноцентралното държавно горско предприятие. Коментарът му е по повод схемата “дърва срещу глас”, за която сигнализира МВР-шефът Бойко Рашков, след като получи информация от областния управител на Смолян.

"И в момента проверяваме подобни сигнали на нашата територия, а това, което мога да кажа, след направен анализ на последните 3-4 години става ясно, че проблемът е концентриран в няколко горски ловни стопанства, като в останалите се наблюдава ритмичност в снабдяването на дърва за огрев на местното население. Проблемните стопанства са в областите – Кърджали, Доспат, Пазарджик, Пещера“, коментира Бакалов.

"След като постъпят при нас сигнали, ние проверяваме реда и начинът за предоставяне на дърва за месното население по ценоразпис от склад и закупуване на настоящата дървесина на корен. При проверките нашите експерти се срещат с лицата подали сигнали и при разговора с тях ние получаваме и други информации, които не са от нашата компетенция и в тази връзка предприемаме действия за уведомяване на съответните компетентни органи“, поясни още Бакалов. До този момент имало 4 сигнала.

„Главно след сигнал, констатираме забавяне на обработката на заявленията за закупуване на дървесина от склад, също и проблеми с предоставянето на позволителните за дърва за огрев на местното население. За тези сигнали сме подали данните до прокуратурата, поискани са становища на директорите на конкретните горски поделения, те първо трябва да предприемат мерки към съответните служители, чак тогава ние ще предприемем последващи мерки“, съобщи още Бакалов.

По думите му няма сигнали за ползване на колите на горските стопанства за предизборна агитация.

Снимка: Архив на 24rodopi.com

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I