С техническо средство-отвертка, и специален начин-ловкост, резултат-задигнати хиляди левове, злато, пури и дори маратонки. В продължение на месеци рецидивист от родопско село се промъквал в жилища в Кърджали и Черноочене. Плячката му била евро, левове, турски лири, златни накити, съобщава най-четеното печатно издание в Родопите "Родопи voice".

Крадецът получи наказание от 6 години затвор при „строг режим“.

Мъжът бил осъждан многократно. 6 лета прекарал в затвора след присъда на магистратите в Стара Загора за извършени кражби. Лежал в пандиза и с решение на съда в Свиленград заради незаконно преминаване на границата.

В региона действал в периода януари-септември м.г.

Първият удар направил в жилище в кърджалийския квартал „Възрожденци“. Мъжът се разхождал с отвертка в себе си през нощта, с намерение да се промъкне в апартамент. Тъмно жилище на втория етаж на кооперация му се сторило добра мишена. Той се покатерил по улука до терасата. Семейството било зад граница, големият им син-студент, а малката дъщеря-при баба си. С отвертката рецидивистът успял да влезе в детската стая. В шкафа той открил касичка, от която взел 500 лева и 100 евро, които родителите спестявали за момиченцето. От хола пък отмъкнал пари, пури, та дори и чифт маратонки.

Ударите продължили. През лятото мъжът отново се промъкнал в жилище във „Възрожденци“. Собствениците били зад граница, а рецидивистът отмъкнал пари и злато. Сред накитите бил и годежен пръстен.

Следваща мишена станало жилище в село Черноочене. Плячката отново-пари и злато.

След като бил задържан мъжът признал за обирите. Направен бил и следствен  експеримент.

Защитата на бандита обаче обжалва наказанието. „Съжалявам за стореното“, изрече в Окръжния съд родопчанинът и поиска смекчено наказание, чрез редукция.

Поради нарушение на процесуалните правила, окръжните магистрати върнаха делото за ново разглеждане от друг състав на Районния съд.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I