От 1 до 8 юли са образувани 72 бързи и досъдебни производства, а преписките за купуване на гласове, по които работата продължава, са 173. Към тази сутрин 3146 са проверените места, за които има информация, че в тях се извършва търговия с гласове.

Тези данни обобщи директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Станимир Станев.

Проверени са 9588 лица от активния криминален контингент, 1864 са инспектираните обекти – заложни къщи и дружества за предоставяне на бързи кредити. Установени са 818 лидери на групи, занимаващи се с купуване на гласове. С цел предотвратяване на т.нар. корпоративен вот са проверени 1741 собственици на фирми. Извършени са проверки на около 50 000 моторни превозни средства и са задържани общо 938 души по ЗМВР. Съставени са близо 7000 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР. Има установени общо 155 обявени за общодържавно издирване. Общият брой на разкритите престъпления - свързани с политическите права на гражданите, както и други - е 142, а 90 са досъдебните производства, като броят не включва 72 бързи и досъдебни производства за купуване на гласове, сочат още данните.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I