Синът на починал родопчанин трябваше да оправдава баща при разследване за алкохол без акцизен бандерол. Делото „Човек на легло прави джибри“ се разгледа в съда в Смолян.

„Не ми е известно баща ми да е идвал в с. Момчиловци. Не ми е известно също така да се е познавал с човек на име К.К. Баща ми не е произвеждал джибри никога, не е правил алкохол. Доколкото знам баща ми не е имал лозе, не ми е известно също така да имаме наследствени земи. Не ми е известно да е търсил помещение, за да съхранява джибри, не ми е казал. Баща ми живееше сам. През декември 2018 г. или януари 2019 г. отидох да го видя и го заварих в абсолютно безпомощно състояние, без да може да става от леглото. Баща ми беше опериран от рак на белия дроб, пет години по-рано от преди да почине. Януари 2016 г. е опериран от мозъчна метастаза. Беше подвижен, но последната година преди да почине буквално се стопи, не можеше да отиде до магазина сам. През 2018 година баща ми не беше много подвижен, ходеше само до най-близкия магазин, особено когато го намерих беше напълно неподвижен. Случвало се е месеците преди да спре да се движи да ми се е обаждал по телефона, че е стигнал до магазина и не може да се прибере. Последните месеци преди да падне баща ми забравяше кога ми се е обаждал, започна да оформя деменция, която не беше медицински доказана. Обаждаше ми се по 20 пъти на ден, без да помни за предишното обаждане. Баща ми получаваше инвалидна пенсия, сравнително нисък размер. 600 лв. е повече от колкото е получавал като месечна пенсия. Преди да бъде опериран баща ми е употребявал алкохол, но през 2018 година той вече беше болен и не е употребявал алкохол. Не ми е казвал баща ми да е имал алкохол някъде, поне от както го помня. Собствен алкохол мисля, че никога не е произвеждал. Баща ми от 2018 година докато почине живееше сам. Аз и майка ми сме му носили храна и сме чистили в къщи. Това не е ставало всеки ден, но по няколко пъти в седмицата. Сигурно баща ми е контактувал с хора, но не мога да кажа кои са.“.

Това обяви в съда смолянчанин при обжалване на дело срещу глоба от страна на Агенция „Митници“.

Предстои съдът да се произнесе относно глобата за нелегалния алкохол.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I