Родопите обезлюдяват със скорост 2000 души в година. 20 000 на минус в последното десетилетие. Тенденцията е тягостно тревожна…

Днес се очаква в Смолян да пристигне Стефан Янев. Премиерът на най-рейтинговото правителство в последните 15-20 лета. Служебен кабинет, назначен от държавния глава с най-високо одобрение от нацията може би в цялата ни история след 89-а година.

Ще го посрещне областният управител Стефан Сабрутев. „Успешният“ бизнесмен, за когото мечтата бе … влезе във властта. Която и да било тя. Сбъдна я.

И най-вероятно днес Сабрутев ще  заобяснява на министър-председателя колко е важно да се довършат инфраструктурните проекти в региона. За да има напредък, за да спре обезлюдяването.

А дали ще спомене, че толкова малко останаха хората в Смолянско, че първата му задача като областен управител бе да… назначи близки и роднини на близките си на ръководни постове?! На два пъти смолянчани показаха на Сабрутев „червен катрон“ като кандидат за кмет на областния град. Мажоритарен вот. Поуки не се взеха. Вместо да докаже нещо, той забързано реши да облажи своите си хора.

Кумецът му бе назначен за зам.-директор на ОД на МВР, счетоводителката на фирмата му влезе в Управителния съвет на Южноцентралното държавно предприятие. Съпругът на пиарката му пое базата на Министерски съвет в Пампорово…

„Толкова малко останахме, че нямаше други“, вероятно ще измрънка областният. Но, не, няма да го направи. Ще говори за пътища. Да, пътищата са важни. За да се отвори регионът. Но не затова избягаха хората и продължават да бягат. А защото всеки докопал се до власт започва прастарата схема „наши, ваши, мои, твои“.

Бизнесът не е успех, властта е успех?!

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I