Слави Трифонов даде интервю. В предаването „Политически НЕкоректно“ на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио. „Хоризонт“ – може би най-свободната медия в най-несвободната за словото в Европа страна.

В царството на слепите и едноокият е цар!?

Не. „Хоризонт“ има две широко отворени очи, а останалите просто се вместват в диапазона от „дупе под наем“ до „Погледни ме с едното око, за да те погледна с двете“.

Слави би казал „Аз интервюта на дупета не давам“ и затова пак говори по БНТ.

И този път каза най-важното: Вали-гърми, ще има предсрочни парламентарни избори наесен, всичко друго е губене на време.

Неговите 65 депутати няма да подкрепят дори третия мандат, който президентът Румен Радев ще даде на БСП или на „Демократична България“, които декларираха, че ще се пробват да съставят и прокарат в 46-ото Народно събрание редовен кабинет.

Няма как да стане, ако до „железния“ Трифонов с мъжката дума се "бетонира" и Бойко Борисов. 65+63 депутати няма да гласуват „за“, няма да останат и извън пленарна зала, за да бъде свален кворумът и правителството да се „роди“ със задкулисна аритметика.

Ако Трифонов и Борисов остават „железни“ докрай, напъните на малките в парламента ще бъдат… на баир лозе.

 

България върви към избори 2 в 1 – президентски и парламентарни, или два вида избори в три седмици – два тура президентски и един тур предсрочни парламентарни.

Всъщност, това поиска и суверенът на 11 юли – правителство на „протестърските“ партии, ако имат 121 депутати, или нов вот, но с промени в кандидатските листи. Едва ли има избирател, който да е гласувал за… Абе, съберете се там и си поделете баницата, защото комшията гледа телевизия и казва, че е пагубно да няма редовен кабинет!

Или… Червена шапчице, като стигнеш гората, намери вълка, той ще ти покаже пътя към къщата на баба ти!

Или… Направете един модерен Отечествен фронт и спасете България!

Опс, тихо, че Тодор Живков ще се обърне в гроба.

 

Гласуват актуализация на бюджета и оставят на служебното правителство да се справи с ковид кризата, ваксинационния план и другите проблеми на България. Все пак 59% обществено доверие е много повече от всички възможни комбинации в този парламент.

Колкото по-рано депутатите от 46-ото Народно събрание си тръгнат с еднопосочен билет за родните краища, толкова по-добре и за тях (ще хванат края на сезона за море), и за България.

От 24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I